Menu

Menu

Regionalni dostawcy zapewniają najwyższą jakość. Sery zagrodowe, kociewski winiak, czy kaszubskie ślimaki to nasza specjalność.

Przystawki

  • DESKA WĘDLIN

    69
    karkówka dojrzewająca / szynka dojrzewająca / boczek dojrzewający / salami chorizo Domowe, długo sezonowane wędliny podane z konfiturą z derenia. W 100% ręczna produkcja Rzeźnika Majolika
  • JELEŃ

    38
    konfitura z czarnych jagód / musztardowiec / cynamon
    Żebro z jelenia kociewskiego wolno gotowane z cynamonem, podane bez kości z konfiturą z czarnych jagód i sałatką z musztardowca
  • RISOTTO Z TOPINAMBUREM

    35
    kiszony czosnek / risotto z topinamburu / sosnowy Bernaise / szpik wołowy pieczony
    Boczniak Mikołajkowy własnej hodowli smażony na maśle z aromatem sosny, podany z risotto z topinamburu i czosnku z sosnowym sosem Bernaise
  • ŚLEDŹ

    38
    syrop cebulowy / rukiew wodna / zielony pieprz / skorzonera / olej z orzecha laskowego
    Solony śledź holenderski marynowany w syropie cebulowym posypany skorzonerą, skropiony olejem z orzecha laskowego
  • ŚLIMAKI KASZUBSKIE

    42
    pomidory malinowe / demi- glace / białe wino / masło / pietruszka
    Kaszubskie ślimaki w sosie maślano-winnym podane na grzance żytniej domowego wypieku
  • TATAR WOŁOWY

    44
    Polędwica wołowa / żółtko / kapary / ogórek / cebula / grzyby / pieczywo
    Siekany tatar wołowy z polędwicy z kaprarami, ogórkiem, cebulą, grzybami i domowym pieczywem żytnim

Zupy

  • KREM Z RAKÓW

    35
    wódka różana / zółtko panierowane / brukiew / pomidor / pianka laurowa
    Krem na bazie jeziornych raków polskich z pomidorami i wódką różaną , aromatem róży i liścia laurowego z zółtkiem panierowanym Stuletni przepis z Polskiej Księgi Kulinarnej
  • ŻUREK

    29
    podgrzybek / wędzonka / chrzan / kiełbasa / jajko przepiórcze
    Pomorski żurek gotowany na wędzonych kościach wieprzowych podany z jajkiem przepiórczym w koszulce, kiełbasą i chrzanem
  • ROSÓŁ

    24
    perliczka / dzyndzałki z baraniną / borowik / lubczyk
    Rosół gotowany na perliczce z warzywami korzennymi i mazurskimi pierożkami z baraniną

Dania główne

  • WĘGORZ

    69
    węgorz / chrzan / migdały / boczniak / kawior / żółtko / młody jęczmień Węgorz warmiński w cieście, z pianą z chrzanu i żółtkiem solonym
  • KURCZAK

    59
    cebula borettane / mak / porzeczka / seler Pierś supreme z francuskiego kurczaka kukurydzianego ze skrzydłem w panierce i konfitowaną dymką
  • TROĆ

    55
    dynia / ciasto francuskie / bimi /szpinak / imbir / migdał
    Filet z troci fiordowej w cienkim cieście francuskim z duxelle grzybowym o zapachu tymianku, podany z puree z dyni, imbiru i migdałów.
  • SANDACZ

    59
    boczniak / kalafior / orzech laskowy / amarantus / sosna
    Polędwica z sandacza rzecznego z Pomorza, smażona na chrupko ze skórką o aromacie mięty, podana z kus- kusem z kalafiora i amarantusem w sosie sosnowym.
  • PIERŚ Z KACZKI

    65
    rajskie jabłko w syropie z cząbru / burak / wiśnia Amarena / sos tymiankowy
    Pierś z kaczki kociewskiej podana z marynowanym burakiem w kolendrze z sosem tymiankowym i puree z buraka.
  • ŻEBRO WOŁOWE

    65
    zakwas chlebowy / koper włoski / mięta / marmolada z mirabelki i kasztanów
    Gotowane żebro wołowe w zakwasie chlebowym przez 24 h w 80 st.C , marynowane w nasionach kopru włoskiego, podane z sałatką z kopru włoskiego, mięty i pomarańczy, kasztanami.
  • Pierogi

    35
    Zapytaj kelnera o dzisiejszy wybór
    Z kaczką / z perliczką / z sandaczem, porem i zielonym pieprzem / z twarogiem i truskawkami
  • SCHAB Z KOŚCIĄ

    59
    ziemniaki w maśle / mizeria
    Schab z prosiaka rasy Złotnickiej podany z ziemniakami w maśle i mizerią z kociewską śmietaną

Desery

  • TARTA

    24
    cuastard cytrynowy / jeżyna / lody z pasternaku / listki Nasturcji
  • BEZA CUKIERNI MAJOLIKA

    28
    mascarpone / kawa / daktyle Beza według przepisu dawnej Villi Uphaena.

Menu Roślinne

  • TATAR

    33
    awokado / mango / szczypiorek / chrupki z tapioki
    Siekany ze szczypiorkiem i czerwoną cebulą, mango, posypany chrupkami z tapioki z dodatkiem chilli.
  • KOPYTKA

    33
    młody jęczmień / szpinak / suszony pomidor / seler naciowy / pestki dyni / koper / chilli Domowe kopytka z młodym jęczmieniem, szpinakiem, suszonymi pomidorami i selerem naciowym w oleju rzepakowym.

Menu dla dzieci

  • Panierowane paluszki z kurczaka

    26
    surówka z marchwi / frytki
  • Pierogi z truskawkami

    25
    kwaśna śmietana / mięta
Visit our Tripadvisor profile