fbpx

Food Accordion

Collapsible

Menu Accordions

Integer congue malesuada eros congue varius. Sed malesuada dolor eget velit pretium. Etiam porttitor finibus. Nam suscipit vel ligula at dharetra.

Dania główne

  • Sandacz

    35
    Marynowany sandacz z korzeniem selera, zielonym jabłkiem i miętą
  • Dojrzewające Wędliny Rzeźnika Majolika

    49
    Dojrzewające mięsa z konfiturą z derenia i małosolnymi warzywami
    Zapytaj kelnera o dzisiejszy wybór
  • Tatar wołowy

    39
    Klasyczny z najlepszej wołowiny z marynowanymi warzywami i domowym pieczywem Majolika
  • Szparagi

    39
    Grillowane szparagi z 6 miesięcy dojrzewającą Coppą Rzeźnika Majolika, jajkiem poszetowym i sosem Bearnaise
  • Sałata

    37
    Młode warzywa z sałatą dębową, kozim serem z czarnuszką i vinaigrette z czarnego bzu
  • Chłodnik

    19
    Klasyczny chłodnik z botwiny z jajkiem i koprem
  • Szczawiowa

    24
    Tradycyjna zupa szczawiowa z ziemniakami z okrasą
  • Rosół

    21
    Domowy bulion z gołębia z zacierkami i gotowanymi warzywami
  • Halibut

    54
    Smażone fileciki z halibuta z sosem tatarskim, kaszą bulgur i młodymi warzywami
  • Polędwica wołowa

    79
    Stek z polędwicy wg preferowanego stopnia wysmażenia z grillowanymi szparagami, młodymi ziemniakami i sosem Bearnaise
  • Pierogi

    35
    Ręcznie lepione. Zapytaj kelnera o dzisiejszy wybór
  • KACZKA

    44
    Udo z kaczki konfitowane z kopytkami buraczanymi, jabłkiem i wiśnią Amarena w sosie tymiankowym

Menu eng

  • ZANDER

    35
    Marinated zander with celery root, green apple and mint
  • BUTCHER RIPENING MEATS

    49
    Ripening meats with dogwood jam and low-salt veggies. Ask waiter about today’s choice
  • BEEF TATARE

    39
    Chopped beef loin with marinated veggies and homemade bread
  • ASPARAGUS

    39
    Grilled asparágus with 6 months ripened Coppa, poche egg and Baernaise sauce
  • SALAD

    37
    Young veggies with oak lettuce, goat cheese and black lilac vinaigrette
  • COLD BORSCH

    19
    Classic cold borsh with beet leaves and egg
  • SORREL SOUP

    24
    Served with young potatoes and grease
  • POLISH BORSCH

    21
    Fowl borsch with home made dumplings and young vegetables
  • DUCK

    44
    Duck leg confit with beetroot dumplings, apple and Amarena cherry, thyme sauce
  • HALIBUT

    54
    Fried halibut fillet with tatare sauce, bulgur wheats and young vegetables
  • SIRLOIN

    79
    Sirloin steak with grilled aspargus, young potatoes and Baernaise sause
  • DUMPLINGS

    35
    Homemade. Ask waiter about today’s choice

On Special

Ocassions

Integer congue malesuada eros congue varius. Sed malesuada dolor eget velit pretium. Etiam porttitor finibus. Nam suscipit vel ligula at dharetra.

Weekly Special

  • Pierogi z truskawkami

    24
    Pierogi z truskawkami / kwaśna śmietana / mięta
  • DESKA WĘDLIN

    69
    karkówka dojrzewająca / szynka dojrzewająca / boczek dojrzewający / salami chorizo Domowe, długo sezonowane wędliny podane z konfiturą z derenia. W 100% ręczna produkcja Rzeźnika Majolika
  • WĘGORZ

    69
    węgorz / chrzan / migdały / boczniak / kawior / żółtko / młody jęczmień Węgorz warmiński w cieście, z pianą z chrzanu i żółtkiem solonym
  • KURCZAK

    59
    cebula borettane / mak / porzeczka / seler Pierś supreme z francuskiego kurczaka kukurydzianego ze skrzydłem w panierce i konfitowaną dymką
  • Panierowane paluszki z kurczaka

    26
    surówka z marchwi / frytki
  • KACZKA

    44
    Udo z kaczki konfitowane z kopytkami buraczanymi, jabłkiem i wiśnią Amarena w sosie tymiankowym
Visit our Tripadvisor profile