Online
Reservation
Integer congue malesuada eros congue varius. Sed malesuada dolor eget velit pretium. Etiam porttitor finibus. Nam suscipit vel ligula at dharetra
Integer congue malesuada eros congue varius. Sed malesuada dolor eget velit pretium. Etiam porttitor finibus. Nam suscipit vel ligula at dharetra
To będą dwa niezapomniane wieczory w Restauracji Majolika Villa Uphagena. Tradycyjne, wypełnione polskimi zwyczajami Andrzejki i ekskluzywny Sylwester, który na pewno na długo pozostanie w pamięci naszych Gości.
Oba wieczory połączy tradycyjna polska kuchnia. Na każdy z nich Szef Radosław Gierałtowski przygotował specjalne menu. I tak na wieczorze andrzejkowym, na stołach będą królować tradycyjne potrawy, ale w autorskiej interpretacji naszego Szefa. Na pewno bardzo mocny akcent będzie stanowić przystawka – autentyczny śledź holenderski sprowadzany do naszej restauracji niemal prosto z Morza Północnego. Oczywiście można powiedzieć, że to jedna z najpopularniejszych propozycji w nadmorskim menu – solony śledź… Ale każdy kto choć raz spróbuje naszego, prawdziwego holenderskiego śledzia, od razu poczuje różnicę! A do tego sposób przyrządzenia – m.in. ze skorzonerą i pigwowcem! To danie, dla którego wielu Gości specjalnie przychodzi do naszej restauracji…
Kolejne propozycje na Andrzejki to m.in. krem z raków z wódką różaną i poliki wołowe duszone m.in. w jałowcu i trawie żubrowej. Przygotowaliśmy także specjalne menu dla tych, którzy nie jedzą mięsa. Wegetariańskie Andrzejki zacznie w naszej restauracji… tatar! Ale z awokado, mango, chili i chipsami z tapioki. Następnie, Szef Radosław Gierałtowski proponuje krem parmentier z migdałami i kotleciki sojowe w niezwykłej odsłonie. Deser to już propozycja Cukierni Majolika Villa Uphagena. W menu znalazły się tarta cytrynowa z lodami z pasternaku, a także wegańskie ciasto z białą czekoladą i malinami dla tych, którzy wybiorą andrzejki wegetariańskie. Początek wieczoru w sobotę, 30 listopada o godz. 19.
Z kolei Sylwester został skomponowany tak, aby zaspokoić nawet najbardziej wysublimowane oczekiwania tych, którzy nie przepadają za hałaśliwymi balami, ale chcą w luksusowym otoczeniu i elitarnym gronie najbliższych oraz przyjaciół spędzić ten wyjątkowy wieczór. Z tej okazji Szef Radosław Gierałtowski przygotował dwie propozycje live cooking. Na oczach naszych Gości powstaną niezwykłe potrawy – kaszubskie ślimaki w sosie maślano-winnym z pomidorami, a także filet z pstrąga fiordowego w cienkim cieście francuskim z m.in. grzybowym duxelles. Dodatkowo Goście będą mogli spróbować niezwykłych przystawek – słynnego już nie tylko w Gdańsku, naszego oryginalnego holenderskiego śledzia i robionych na miejscu wędlin. To specjalna produkcja rzeźnika Restauracji Majolika Villa Uphagena, której smaki zostały skomponowane właśnie na wieczór sylwestrowy. Wędliny właśnie dojrzewają w podziemiach naszej Restauracji, w specjalnym pomieszczeniu, które dzięki niezwykłej konstrukcji i tradycyjnym metodom budowy Villi Uphagena, gwarantuje im najlepsze warunki i niepowtarzalny smak.
Z kolei danie główne to jedna z tych propozycji Szefa Radosława Gierałtowskiego, które sprawiają, że należy on do najlepszych współczesnych kucharzy w Polsce. Ogony wołowe podane m.in. w sosie truflowym i nasturcją gwarantują niezwykłe doznania kulinarne. Aby podnieść je na jeszcze wyższy poziom nasz sommelier przygotował dla Państwa specjalną selekcję win, a Cukiernia Restauracji Majolika Villa Uphagena przygotuje na wieczór Sylwestrowy słynną domową bezę – w opinii naszych Gości, najlepszą bezę na świecie!
Początek Sylwestra w Restauracji Majolika Villa Uphagena o godz. 19.
Zapraszamy!