Przyjęcia weselne 2017

Menu nr 1 Cena 200zl

Zupy

250 ml - proszę o wybór jednej pozycji

Krem z gruszki i pietruszki z selerowymi chipsami skropiony oliwą truflową

Żur staropolski na suszonych borowikach z białą kiełbasą

Krem z brokuł i szpinaku z grzankami i płatkami prażonych migdałów

Zupa grzybowa – krem z oliwą truflową i świeżą natką pietruszki

Domowy rosół z makaronem i lubczykiem

Krem z pomidorów z grzankami, pesto oraz łyżką kwaśnej śmietany

 Dania główne

180g / 200g proszę o wybór jednej pozycji

Pieczona kaczka na sosie żurawinowym z jabłkiem pieczonym, faszerowanym bakaliami i miodem

Rolada z kurczaka faszerowana warzywami na sosie z gorgonzoli z puree z brokuł

Gicz cielęca duszona w sosie truflowym z puree ziemniaczanym i mizerią

Eskalopki z sosie własnym

Gęś pieczona z modrą kapustą i ziemniakami

Pstrąg pieczony w ziołach z masłem klarowanym i tartą ze szpinakiem,

Przystawki zimne

250 g proszę o wybór od pięciu do ośmiu pozycji

Śledź w oleju lub  z śmietanie z jabłkiem

Śledź w pomidorach z rodzynkami i śliwką

Tatar z łososia z kaparami

Ziołowe naleśniki z wędzonym łososiem

Świeża sałata z rybami wędzonymi i jajem przepiórczym

Rolada z ryb wg dostępności z sosem chrzanowym

Ziołowe naleśniki z grillowanymi warzywami i kurczakiem

Pasztet z białego ptactwa z sosem żurawinowym

Pasztet z wołowo-wieprzowy z galaretką

Tymbaliki z kurczaka (z sosem czosnkowym)

Nóżki w galarecie z  grzybami

Mięsa pieczone ; pieczona karkówka, schab ze śliwką, rolada z boczku

Plastry szynki wieprzowej duszonej w białym winie

Tatar wołowy z dodatkami do własnej kompozycji

Szynka długo dojrzewająca z chrupiącą rukolą i sałatką z mango

Sałatka z buraków z pieczonymi warzywami
Sałatka Caprese – Mozarella z pomidorami i świeżą bazylią
Sałatka z serem feta, papryka , cebulka , świeżym ogórkiem i oliwkami
Tradycyjna Polska- sałatka jarzynowa

Przystawki na gorąco

2x 150 g proszę o wybór dwóch pozycji

Filiżanka barszczu czerwonego z pasztecikiem z kapustą

Flaki ze świeżym imbirem
Pierogi (wg zamówienia)
Boeuf Stroganow  z chrupiącą bagietką
Bigos z dziczyzny na czerwonym winie

Desery

150 g proszę o wybór do pięciu pozycji według ilości osób

Sernik pieczony
Jabłecznik z kruszonką
Rolady biszkoptowe z owocami sezonowymi
Crème brulee

Mus owocowy
Ciasto czekoladowe z wiśniami
Tarty owocowe

Owoce sezonowe 100g

 Menu nr 2 Cena 250 zł

Zupy

250ml - proszę o wybór 1 pozycji

Domowy rosół z pierożkami z cielęciny

Rosół z sarniny z makaronem

Zupa gulaszowa z dziczyzny

Krem ze szparagów z płatkami migdałów

Krem z borowików z grzankami

Krem z brokuł

Krem z pora

Krem z malinowych pomidorów

Danie główne

180 g / 200 g proszę o wybór jednej pozycji

Pieczona kaczka na sosie z czarnej porzeczki z pieczonymi ziemniakami i jabłkiem

Zrazy Radziwiłłowskie z zasmażanymi buraczkami i kaszą gryczaną

Rolada cielęca z julienne z warzyw z kluseczkami i glazurowaną marchewką

Pieczone młode prosię w sosie tymiankowym z kluskami śląskimi i zasmażanymi buraczkami
Duszona gicz jagnięca z warzywami z grilla i pieczonym ryżem
Duszona szynka z dzika z kasztanowym puree i buraczkami zasmażanymi

Sandacz duszony w borowikach z warzywami

Przystawki zimne

250 g proszę o wybór do ośmiu pozycji

Jesiotr w całości pieczony

Łosoś w całości pieczony

Fileciki z ryby wędzonej wg dostępności i sezonu

Roladki z łososia wędzonego z twarożkiem
Carpaccio z ośmiornicy oprószone siekaną natką pietruszki

Sałatka z krewetkami i sosem koniakowym
Ceviche z łososia ( łosoś marynowany w cytrusach)
Tatar z łososia z dodatkami do własnej kompozycji

Pieczona szynka wieprzowa,

Duszona szynka cielęca w białym winie,

Udziec jagnięcy
Plastry Rostbefu pieczone na różowo

Carpaccio z polędwicy wołowej z rukolą i serem bursztyn

Tatar z polędwicy wołowej z dodatkami do własnej kompozycji
Pasztet z dziczyzny z marynatami

Vitello tonnato- cielęcina z sosem tuńczykowym i anchois

Sałatka z kurczakiem wędzonym

Sałatka hiszpańska (kompozycja pieczonych warzyw; bakłażana, cukinii, papryki i cebuli ) z oliwą i czosnkiem

Talerz serów pleśniowych wg dostępności z owocami

Sałatka cezar z kurczakiem

Sałatka włoska z pomidorów różnych odmian z grzankami

 Przystawki na gorąco

2 x 150 g proszę o wybór dwóch pozycji

Krewetki z mango i chilli
Pieczona ryba w całości i serwowana z wózka: sum, jesiotr, łosoś z sosami
Boeuf Stroganow z chrupiącą bagietką

Pieczona ćwiartka kaczki na sosie owocowym z zapiekanymi ziemniakami

Mule w białym winie

Winniczki mazurskie z czosnkiem i świeżą natką

 Desery

150 g proszę o wybór do pięciu pozycji według ilości gości

Jabłecznik z kruszonką

Crème brulee

Sernik z bakaliami

Beza pomarańczowo migdałowa

Beza kawowo daktylowa
Tarty owocowe

Owoce 100g

Mus owocowy

Dodatkowo można zamówić tort 80 zł /kg

150 g proszę o wybór smaku

Śmietankowo owocowy

Kajmakowy

Czekoladowy z wiśniami

Kajmakowy

Chałwowy

Cytrynowy

Herbaciany

Kawowy

Makowy

Miętowy

Pistacjowy 100 zł /kg

Napoje zimne i gorące pakiety

i. Woda mineralna , kawa amerykańska lub herbata                                                              15zł 

ii. Woda mineralna , sok pomarańczowy 0,2l, kawa z ekspresu lub herbata                  20zł 

iii. Woda mineralna , sok pomarańczowy 0,2l, coca cola 0,2l , kawa z ekspresu lub herbata                                                                                                                                                     25zł                                                                                                                                                                                iv. Woda mineralna, sok wg zamówienia , coca cola , kawa z ekspresu lub herbata z wyborem bez limitu                                                                                                                             30zł
 

Wino do obiadu ;

Włochy Prosecco 75 cl                                                                                                                        60zł

Hiszpania Aromar biały lub czerwony butelka 75 cl                                                             40zł

Hiszpania Casa Maria biała lub czerwona butelka 75 cl                                                      50zł

Chile Evolucion Reserva białe i czerwone 75 cl                                                                       90zł

 Pakiety Alkoholi  na osobę;

I. Wódka Żubrówka 125 ml i wino białe lub wino czerwone 1/2 butelki                            35zł

II. Whisky Ballantines 40 ml  , Gin Seagrams 40 ml ,  Wódka Wyborowa 125 ml,    

wino białe i wino czerwone 1/2 butelki                                                                                        45zł

III. Whisky Ballantines 80 ml,  Wódka Wyborowa 125 ml,    

wino białe i wino czerwone 1/2 butelki                                                                                        60zł

IV. Whisky Ballantines , Gin Seagrams ,  Wódka Wyborowa,                                      

wino białe i wino czerwone                                                                                                              80zł

V. Drinki ; np. Mojito Classic, Mojito Truskawkowe, Cuba Libre, Screw Driver              10zł /porcja/

 Zapraszamy

 Gramatury dań są przygotowane na przyjęcia maksymalnie na przyjęcia 10 godzinne.

Powyżej tego czasu gramatury powinny być zwiększone.

Dzieci od 3 do lat 10 – 75 % ceny dorosłych z możliwością korzystania z bufetu

Menu za obsługę artystyczną wesela ( zespół, DJ, fotograf…) uzgadniane indywidualnie

Korkowe za wino i wódkę od 40- 80 osób wynosi 15 zł za dorosłą  osobę.

Powyżej 80 osób dorosłych w restauracji nie pobieramy korkowego.

Korkowe za szampana, whisky i cognac negocjowane indywidualnie.

W piątki w restauracji cena za menu niższa o 10%.

Możliwość przyniesienia tortu z innej cukierni ( z paragonem) 5zł /osobę

W wypadku cateringu cenę uzgadniamy indywidualnie.

Cena nie zawiera dekoracji kwiatowych, alkoholu i oprawy artystycznej

Mariusz Stasiuk

Kontakt
e-mail: restauracja@villauphagena.pl
telefon: 602 722 602
Dysponujemy jeszcze wolnymi terminami W ROKU 2017!

Zapraszamy.