MENU

Przystawki

APPETIZER

Śledź w śmietanie na gorących ziemniakach 19zł

HERRING IN CREAM ON HOT POTATOES 

 

Tradycyjny tatar wołowy z dodatkami  29zł

CHOPPED BEEF TARTAR, ANCHOVY AND CRISPY ROCKET SALAD 

 

Krewetki z groszkiem cukrowymi mleczkiem kokosowym na ostro 29zł

SPICY PRAWNS WITH SUGAR SNAP PEAS AND COCO MILK

 

Placki ziemniaczane z wędzonym łososiem, kwaśną śmietaną

 i siekanym jajem 29 zł

POTATOES PANCAKES WITH SMOKED SALMON SOUR CREAME AND CHOPPED EGG

Zupy

SOUPS

Domowy rosół z ręcznie wyrabianym makaronem12 zł

GOURMET ( ELEGANT) CONSOMME SERVED WITH HOMEMADE PASTA

 

Kremz młodej marchewki zmusem z mango 15 zł

CARROTS CREAM SOUP WITH MOUSSE MANGO

 

Żur chrzanowy z majerankiem 15 zł

TRADITIONAL POLISH SOUR RYE SOUP HORSERADISH WITH MARJORAM

Sałatki

SALAD

Sałatka z  pomidorówz owczym serem i ziołami 22 zł

TOMATO SALAD WITH SHEEP`SCHEESE AND HERBS

 

Szparagi z sosem holenderskim   24zł

ASPARAGUS WITH HOLLANDAISE SAUCE

 

Dania główne

MAIN COURSES

Roladka z kurczaka sous vide - faszerowana szpinakiem i czosnkowym twarożkiemz mizerią 39 zł

ROLLED CHICKEN SOUS VIDE STUFFED WITH SPINACH AND GARLIC AND COTTAGE CHEESE AND CUCUMBER IN CREAM 

 Dorsz filet na puree z fasoli i pieczonego czosnku z masłem rozmarynowym i warzywami z wody 42zł

COD FILLET ON BEANS PUREEAND ROASTED GARLIC WITH BUTTER

 

Zraz wołowyfaszerowany wiosennymi warzywami w sosie paprykowym 

i pureez pietruszki 45 zł

ROLLED BEEF STUFED SPRING VEGETABLESIN PAPRIKA SAUCE AND PARSLEY

 

Sznycel cielęcy z kaparowym puree i młodą kapustą  55zł

VEAL SCHNITZEL WITH CAPERS PUREE AND NEW CABBAGE

 

Kaczka  pieczona w czerwonej cebuli z czerwoną kapustą i zapiekanymi młodymi ziemniakami  59zł

DUCK ROASTED IN RED ONION WITH RED CABBAGE AND BAKED NEW POTATOES

 

Grillowany łosoś namusie z malinowych pomidorów ze szparagami 62zł

GRILLED SALMON  ON TOMATO MUSSE WITH ASPARAGUS

 

Stek z polędwicy wołowej z  frytkami  z gęsiego tłuszczu i karmelizowanymi warzywami 95zł

BEEF STEAK TENDERLOIN WITH FRENCH FRIES FROM GOOSE FAT AND CARAMELIZED VEGETABLES 

Desery

DESSERTS

Beza migdałowo pomarańczowa lub daktylowo kawowa 21zł

MERINGUE CAKE WITH ALMOND-ORANGE OR DACTYL-COFFEE FLAVOUR

Sernik domowy15zł

HOMEMADE CHEESE CAKE

Ciasto dnia15zł

HOMEMADE CAKE OF THE DAY

KARTA WAŻNA OD 27.04.2017

 

ŻYCZYMY SMACZNEGO
Ceny w PLN / VAT jest wliczony w cenę. Doliczamy 10% serwis do zamówień powyżej 7 osób a la carte.

ENJOY
Prices in PLN / VAT included / Service 10% charge'll be added to order more then 7 people a la carte