Comment

Oficjalna informacja na stronie PARP'u

"Za organizację restauracji w Pawilonie Polski odpowiada Mariusz Stasiuk, restaurator z wieloletnim doświadczeniem, który od 10 lat prowadzi restaurację Villa Uphagena w Trójmieście. Na EXPO w Mediolanie, podobnie jak w Gdańsku, serwuje typowe dania kuchni polskiej. Oprócz stałej karty w menu każdego dnia dostępne są potrawy sezonowe, bazujące na aktualnie dostępnych, świeżych składnikach."
villa uphagena sweets

https://expo.gov.pl/aktualnosci/676_4432_restauracja-w-pawilonie-polski.html

Zapraszamy do lektury.

Comment

Comment

Kurki

W Mediolanie serwujemy specjały z polskich lasów:

kurki w śmietanie cieszą się dużym zainteresowaniem :)

Comment

Comment

Bistro

Poza specjałami dostępnymi w restauracji, Gości odwiedzających targi Expo zapraszamy do naszego bistro mieszczącego się przed pawilonem na pierogi, drinki i ciasta.


Comment

Comment

Sklep w Polskim Pawilonie

Jako operatorzy sklepu podczas targów Expo w Mediolanie chcemy udostępnić międzynarodowej publiczności produkty najlepszych polskich marek.

W naszym asortymencie do tej pory :

- Ptasie mleczko i czekolady, Wedel
- Cukierki kukułki, Wawel
- Konfitury i syropy, Krokus
- Miody i miody pitne oraz syropy, Apis
- Wyroby masarskie, Tarczyński
- Grzyby i owoce marynowane, Villa Uphagena
- Chrzan staropolski, Motyl
-Woda, Cisowianka
- Cydr Lubelski
- Wódka i Ambrozja, Komers
- Puzzle i gry, Trefl
- Bursztynowa biżuteria, Amber Ring


Chętnych do nawiązania współpracy zapraszamy do kontaktu:
mediolan@villa.nazwa.pl

Comment